av leifwe | desember 20, 2009  

Tidenes svakeste United-kamp?

CRAVEN COTTAGE (VG) Antall ordentlige Manchester United-målsjanser i kulden på Craven Cottage: Ingen.

AFP

RUNDSPILT: Alex Fergusons menn fikk kjørt seg mot Fulham. FOTO: AFP

Det er ikke noe nytt at United av og til taper en fotballkamp. Men måten de regjerende mestrene tapte nå lørdag ettermiddag, er intet mindre enn oppsiktsvekkende.

- Vi vil ha mer, ropte Fulham-fansen taktfast, etter at Damien Duff hadde banket ballen bak Tomasz Kuszczak.

Da stod det 3-0 til den lille London-klubben mot fotballstormakten, og basert på spill og sjanser hadde publikum all grunn til å håpe på flere fulltreffere.

For dette så ut som kattens lek med musens, som menn mot smågutter, som et organisert lag mot uinspirerte individualister.

Det spesielle med dette var at United spilte den uvanlige rollen som musen – som ble lekt med, ydmyket og latterliggjort.

Hadde Zoltan Gera hadde litt mer hell med seg, hadde han scoret.

 Hadde Bobby Zamoras timing vært ørlite grann bedre, hadde han scoret enda et mål.

 Og hadde Clint Dempsey vist sedvanlig ro foran mål, hadde også han tegnet seg i protokollen.

Det har sikkert forekommet i tidligere tider, men jeg kommer faktisk ikke på en eneste fotballkamp der United har vært like svake som de fremstod denne gangen. 

Paul Scholes, Wayne Rooney og Antonio Valencia hadde hvert sitt skuddforsøk, men i løpet av 90 minutter på Craven Cottage var det faktisk ikke en eneste skikkelig United-målsjanse. Når skjedde det sist?

Mye av forklaringen på at de røde sliter, ligger i en nær sagt uendelig skadeliste i de bakre rekker. Forsvarsspillerne Ferdinand, Vidic, Brown, Neville, O’Shea, Rafael og Evans var alle ute mot Fulham, og også keeper Edwin van der Sar gikk glipp av matchen mot gamle lagkamerater.

Alex Ferguson endte med en forsvarstreer bestående av midtbanespillerne Darren Fletcher og Michael Carrick, samt urutinerte Ritchie de Laet. Den konstellasjonen fikk en knalltøff kveld på jobben i vinterkulden, og etter kampen sa Alex Ferguson at han er nødt til å få forsvarsspillere tilbake for å holde gulldrømmen i live. Det har skotten naturlig nok rett i.

Selvsagt er det vanskelig å spille med et nykomponert og ukomfortabelt forsvar, og det kan fort føre til at usikkerheten sprer seg også fremover på banen. Men forsvarskrisen gir ingen fullgod forklaring på at et mannskap av Manchester Uniteds kaliber fremstår så til de grader tannløst.

Det var tross alt spillere som Wayne Rooney, Michael Owen, Patrice Evra og Paul Scholes med fra start - store stjerner med erfaring i bøtter og spann. En av klubbens dyreste investeringer, Dimitar Berbatov, kom inn etter pause.

Likevel holdt spillere som Chris Baird, Paul Konchesky og John Pantsil lekestue med bortelaget. Med all respekt for hva Roy Hodgson har fått til med Fulham (og det er ikke lite!), bør selv et svekket United i det minste klare å by på litt motstand mot en av ligaens mindre klubber. Det gjorde de ikke denne kalde aftenen på Craven Cottage.

PS. En fattig trøst for United-fansen må det i det minste være at de er i godt selskap når det gjelder å ha en dårlig helg; Liverpools 0-2-tap mot bunnlaget Portsmouth var slett ikke mer å skryte av enn det rivalen leverte i går.

HVA MENER DU? ER DETTE TIDENES DÅRLIGSTE UNITED-KAMP?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det er hvis ikke i historien, så iallefall i min 15 år lange supporter “karriere”. noe så dårlig. men vi kan jo alltids skylde på skadene på de sentrale spillerne våre. Men alikavell, når vi klarer 3-1 mot Wolfburg med 14 skader så skal vi klare bedre enn dette mot Fulham!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvor gammel er du? Tidenes dårligste United-kamp? Jeg blir av og til fryktelig oppgitt over journalisters trang til å glemme proporsjoner. Jeg kan på strak arm ramse opp ti kamper minst like ille som denne, men nøyer meg med 0-0 mot Millwall i -89, 0-6 for Ipswich i -80, 0-3 for Everton i 92… for å nevne noen.
Men det var dårlig i går ja, det er rett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Svakt ja Carrick og Fletcher i forsvar nei det er ikkje riktig…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00