av leifwe | desember 13, 2009  

Stille på stadion

MANCHESTER (VG) Hvordan kan 75.000 mennesker lage så lite lyd?

 

   

FREDRIK SOLSTAD.

SINT: Dommeren fikk smake Alex Fergusons vrede i går. FOTO: FREDRIK SOLSTAD.

Kallenavnet “Drømmenes teater” bærer bud om en magisk atmosfære, men virkeligheten er at stemningen på Old Trafford svært sjelden er noe å skrive hjem om. Det aller meste av tiden er det påfallende hvor lydløs hjemmefansen faktisk er.

 

 

Ofte er det så stille på tribunen at bortefansen hetser Uniteds supportere for å ikke støtte laget godt nok.

I går kveld var ikke kampen mellom de regjerende mestrene og Aston Villa mange minuttene gammel, før det ble sunget “Shit Support” og “We forgot that you were here” fra borteseksjonen på det praktfulle stadionanlegget.

 

Heller ikke etter at Gabriel Agbonlahor hadde sendt Villa i føringen – altså da United virkelig hadde trengt støtte fra tribunen for å snu kampen – var det noe særlig til hjelp å få for Alex Fergusons menn.

 

Mens United i går tapte både på banen og tribunen, er det utallige eksempler på at poengene er blitt igjen i Manchester – mens det er bortefansen man har hørt gjennom hele kampen.

 Selv da en klubb som Portsmouth var på besøk i fjor, var det “Play up, Pompey” som dominerte lydbildet i store deler av oppgjøret.

 Jada, det kan av og til være noe gåsehudfremkallende over Old Trafford-stemningen – men det er urettferdig mot Manchester Uniteds spillere at det skal så fryktelig mye til.

 Denne sesongen var stemningen elektrisk da United avgjorde det høydramatiske byderbyet på overtid, men det krevdes noe helt ekstraordinært for å få liv i de røde tilskuerne.

 Kanskje er tilskuerne blitt for bortskjemt av klubbens ekstremt gode resultater over lang tid?

 Det er også en kjensgjerning at turister og forretningsfolk opptar et betydelig antall plasser – spørsmålet er om det gjør noe med stemningen i forhold til på arenaer der det lokale innslaget er større.

 Denne mulige forklaringen er imidlertid ikke fullgod – ettersom fotballturisme også er stort hos de andre toppklubbene. Og til tross for at rivalene har færre plasser på stadion enn Manchester United, har både Chelsea, Arsenal og Liverpool jevnt over mer liv på arenaen enn det de røde djevlene kan skilte med.

 Uansett er det synd for United at de ikke får mer drahjelp fra sine egne - også på fotballmessige hverdager. Et mer høylytt publikum kunne nemlig gjort bortelagets oppgave enda litt vanskeligere enn den er i dag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det er jo bare gloryhunters der jo.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er så stille som mus. Unntatt når det er scoring. Merkelig fenomen. Det har nok sin pris at de fleste publikummere kommer for å oppleve stemning. Ikke lage. Det er mere liv på Norske eliteseriekamper enn på Old Trafford

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har dere noen gang vært på old Trafford?
Jeg var der mot Arsenal og har aldri opplevd maken til stemning i en 0-0 kamp. og forresten, det er ikke bare gloryhunters der!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det du skriver her beviser jo at du ikke har peiling. Hvis du mener at f.eks. Arsenal har bedre stemning på Emirates enn United har på Old Trafford er du helt på trynet. Mulig stemningen i går ikke var så mye å skryte av, men hvis vi går tilbake til derbyet mot City var det en eventyrlig stemning der. Det er dog selvsagt bedre stemning på kamper med så mange mål og mot rivalene. Hverken United, Arsenal, Chelsea eller Liverpool kan skryte av å ha god stemning jevnt over mot lagene under seg på tabellen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette blogg-innlegget her er jo direkte pinlig å lese, da det er helt tydelig at du Welhaven ikke har den minste anelse om hva du snakker om. Greit det at det ikke alltid er fantastisk stemning på Old Trafford, men det er det ikke på en eneste stadio i England. Og si svar meg på en ting, så du kampen mot Villa? Nei, det kan du ikke ha gjort da du påstår at du ikke hørte hjemmefansen. Jeg hørte de meget godt relativt ofte og spessielt etter at Villa tok ledelsen da kom det en massiv support fra Stretford End. Og det å påstå at det er bedre stemning på Emirates og Stamford Bridge er jo direkte latterlig. For eksempel gjennom hele kampen mot Everton lørdag så var det helt klart Everton fansen som stod for stemningen og det er ikke første gang heller. Men hva kan man vell forvente av en norsk journalist i våre dager, finnes jo tross alt ikke en eneste en som har bittelitt peiling på Engelsk fotball, knapt nok på Norsk fotball. Så takk for at du fortsetter å holde det lave nivået oppe herr Leif Welhaven.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har dessverre aldri vært på Old Trafford, men det er virkelig tragisk hvis det stemmer at det er dårligere stemning der enn på Emirates. Så Arsenal-Stoke for et par uker siden. Mer lyd på puben Gunners før matchen enn på stadion :-) For øvrig var kampen også dårlig…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skal man oppleve “the Real Thing” reis til Stoke og gå til Britannia Stadium – når The Boothen end drar i gang med “Delilah” er det ingen som måler seg, det er som et jetfly tar av. Stoke har det høyeste nivået på engelske baner, 28.000 overgår lett 75.000 på O.T. Legg merke til det neste gang Stoke spiller borte, og hør de 3-5000 tilreisende synger ut hjemmefansen, kanskje mest bestående av skandinaver, koreanere, amerikanere og andre “turister” som kommer for å oppleve en stemning som forsvant på 1980-tallet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dere som mener at United hadde bra stemning mot City, det er greit nok, men det er derby. I andre kamper er det ikke lyd, og jeg tror ingen av dere har vært på Anfield. Jeg har vært på “brua”, emirates, old trafford, goodison og anfield. Og det er Anfield og Goodison det er klart mest liv. Hvis noen har hørt Liverpool i en hvilken som helst CL-match på Anfield, så er det en helt syk stemning! Som ingen kan måle seg med! Jeg mener også at bortefansen til Tottenham er helt vanvittig :) Har aldri sett dem hjemme..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00