av leifwe | november 7, 2009  

Scorer i rekordtempo

LONDON (VG) Alles øyne er rettet mot Chelsea og Manchester United denne helgen – men det er ikke disse to lagene som har spilt den morsomste fotballen i Premier League så langt.

 

AP

MÅLFARLIG MANNSKAP: Arsène Wengers Arsenal scorer og scorer! FOTO: AP

Rivalene som møtes på Stamford Bridge i morgen er fortsatt de fremste gullfavorittene.

 

 

 

 

Men snart tre måneder ut i seriespillet, er det mer og mer som tyder på at også Arsenal er i stand til å kjempe om ligatittelen.

 

Der Liverpool-stallen har vært like sårbar som kritikerne påpekte før sesongstart, er Wengers menn bunnsolide.

 

 

Ikke bare har de spilt seriens mest attraktive fotball – de har et snitt på hele 3,2 scoringer per kamp.

 

Skulle den utrolige målfesten fortsette i samme takt, kommer Arsenal til å ha scoret over 120 mål ved sesongslutt. Rekorden i Premier League er på 97, satt av Manchester United i 1999/2000.

 

Det er ikke bare kalas-seirene som gjør at London-klubben muligens er blitt litt undervurdert av ekspertene; de har unngått de sedvanlige smellene mot svakere lag

 

Arsenal har kun tapt to vanskelige bortematcher i Manchester, og mot United var de klart best, helt til de ble senket av et uforklarlig Diaby-selvmål.

 

Listen over alt fansen kan glede seg over inneholder blant annet at spillerstallen er harmonisk igjen, at Fabregas er briljant, at Arsjavin innfrir og at Vermaelen er et funn som midtstopper.

 

Det er lenge siden «boring Arsenal» var en passende merkelapp. Denne sesongen er «scoring Arsenal» gode nok til å kunne ta seriegullet for første gang siden 2003/04.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Mener du dette helt serriøst? Arsenal har jo ikke i nærheten av en god nok stall til å holde det gående helt til sesongen er ferdig. Førsteelleveren kan være god nok og de spiller helt klart den beste fotballen i Europa når de er best. Men når det nærmer seg halvspilt sesong og skadene begynner å komme, har de ingen erstattere som holder samme klasse. Prøv å tenk lengre fram enn bare en kamp, det er tross alt MANGE kamper igjen. Og det er da Arsenal vil slite.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tja meget mulig, men da må Arsenal ha alle sine nøkkelspillere friske HELE sesongen. Det kan bli vanskelig gjennom en lang og tøff sesong med spill i PL, CL, FA og Liga.
Manchester United (mitt lag) har derimot erfaringen og flere ganger siden 1995 bevist at de er alltid er å regne blant topp tre, og har bevist dette med 8 seire siden 95. Skal bli like vanskelig å tukte Chelsea som også er i godt sig. Time will show i mai hvem som troner på toppen. Lykke til

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

helt enig!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00