av leifwe | oktober 24, 2009  

En enkel forklaring

LONDON (VG) Jamie Carragher påstår at Liverpool har en bred stall. Det stemmer rett og slett ikke.

 

REUTERS.

NØKKELSPILLERE: Liverpool er svært avhengige av Torres og Gerrard. FOTO: REUTERS.

Det er full krise på Anfield, og nå letes det med lys og lykte etter svar på hvorfor alt ser ut til å gå galt denne sesongen. Egentlig er forklaringen ganske enkel; Liverpool-mannskapet er ikke godt nok.

 

 

 

 De som snakker om en stor stall, er nødt til å mene antall spillere. For det er svært langt mellom de virkelige stjernene i den tradisjonsrike klubben.

Torres og Gerrard er helt der oppe – og Xabi Alonso var det i sine beste stunder. Ingen andre. Derfor er det så skjebnesvangert at Liverpool solgte Alonso, og det gjør det alt annet enn overraskende at laget møter motgang.

 Med den best tenkelige elleveren intakt, kan de røde fortsatt være på høyde med rivalene – men så fort noen er ute, er det begredelig hva Liverpool har å sette innpå.

 En oversikt The Guardian har laget over topplagenes tenkte «andre-ellever», sier egentlig det meste:

 * Liverpools Cavalieri, Degen, Agger, Kyrgiakos, Insua, Aquilani, Spearing, Babel, Voronin, Riera og Ngog har totalt 218 Premier League-kamper.

 * Chelseas Hilario, Ferreira, Ivanovic, Alex, Zhirkov, Belletti, Deco, Malouda, Joe Cole, Kalou og Sturridge har 726 PL-matcher.

 * Uniteds Foster, Rafael, Evans, Brown, O’Shea, Hargreaves, Scholes, Anderson, Park, Nani og Owen har spilt 1406 ganger i den øverste ligaen.

 

Ja da, Benitez har vanskeligere rammebetingelser enn Ferguson og Ancelotti. Men etter så lang tid i klubben, har spanjolen mye av ansvaret for hvor mange middelmådige spillere som fyller opp stallen. Klubbens motto er «You’ll never walk alone». I dag vandrer Torres og Gerrard i altfor stor grad alene.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

liverpool har langt ifra en dårlig stall, det eneste de mangla e selvtillit og kreativitet i angrepsspillet noe som aquilani vil gi. manu hadde heller ikke den beste starten i fjor men de vant pl allikavel.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor skriver du om fotball når du ikke har peiling ! for det første hvordan kan du si at gerrard og torres er de eneste klassespillerne i Liverpool, har du glemt spiller som glen johnson engelsk landslagsbeck eller Masherano argentinsk landslags kaptein eller det er vel dårlig det? og insua 20 åring som allerede lukter på a laget til argentina. Og ikke minst kuyt ett utrolig arbeidsjern som kanskje ikke har de beste ferdighetene, men klasse må han iallefall ha siden han starter hver eneste nederlanske landslagskamp. Så plz bare legg opp skriv om politikk eller no isteden for fotball har du ikke peiling på !!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er helt feil det du skriver, og blir feil å si at aquilani er i andre 11′eren uansett. Han kommer til å være i første 11, og Lucas på andre! Torres og Gerrard er de to største stjernene, ja. Det du ikke ser er at Reina, Kuyt, Johnson, Benayoun, Mascherano er klassespillere! Stallen er for dårlig, men ikke si at de kun har to klassespillere! Det blir feil, men takk for undervurderingen.. Skal du skrive grunnen og? (les: hicks og gillett)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

synes rett og slett det er fasinerende og lese såkalte ”fotball eksperter” sine blogger og som regel har alle noen likheter, ingen har peiling!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syns det er like kult hver gang Liverpool supportere prøver å forsvare sin egen klubb. Det er bra, det er forståelig, det er lojalt, men det er også litt tullete. Men det viser at supporterne i alle fall holder med de i tykt og tynt. Når det gjelder stallen, så har Liverpool en bra første ellever, men det er ikke bare det det er snakk om. Problemet er at Liverpool har to spiller som alle lag i verden vil ha. 2 av verdens beste på sine plasser. Og det å si at Liverpool er svake uten de, er en grov “understatement”. Om man ser Real om dagen så har de problemer med å vinne kamper uten Ronaldo på banen, om det er fordi de ikke klarer seg uten, eller om dette bare er en tilfeldighet, det veit jeg ikke. Men de har i alle fall 2 til 3 spiller i hvert ledd som er gode nok på ett hvert landslag. Og for å si det rett ut: det har ikke Liverpool. Enn hvor mye supporterne vil at de skal ha det. Det har ikke noe med at United startet dårlig i fjor og fortsatt vant. Det har ikke noe med at Liverpool fortsatt har Johnsen på banen, med Kuyt og Mascherano, det det har noe med er at selv med disse spillerne på banen, så taper Liverpool alt for ofte poeng i kamper hvor Torres og Gerrard ikke spiller. Torres kunne scoret mål med blind for øynene og Gerrard kunne gitt motivasjon til en mann som ikke i mørket på en stige. Men uten de viser Liverpool gang på gang at de ikke har den styrken som trengs til å skape stabilitet. Om United eller Liverpool vinner på Søndag, det har ikke så mye å si, statistikken snakker for seg selv. Det er like morsomt hver gang en L’Pool supporter sier at de har en bred og sterk stall som er god nok til å vinne alt, uten Gerrard og Torres. Og dere kjefter ned alle som sier noe annet, vel, hvor mange kamper skal til før dere kanskje kan klare å se litt objektivt på det? Se sannheten, selvom den er tung og svelge? I toppform med Torres og Gerrard er Liverpool et godt lag, gode nok til å kjempe i toppen i PL. Men det er ikke diskusjonen, det er hvor gode de er uten nettopp de to stjernene, og jeg er enig Leif W; De mangler for mye, og om L’Pool suppoerterne ikke ser det, så er det ikke Leif som ikke forstår fotball, da er det nok heller dere. Det er veldig lojalt, men argumentene deres blir ganske latterlige i lengden

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis du også ser på hvilke Liverpool spillere du har sammenlignet med fra chelsea og man-u sin stall så er det kanskje ikke rart man også ser forskjell på spilte kamper! Aquilani har ikke spilt en eneste PL kamp enda. Michael Owen har alene spilt 293 PL kamper, ja noe som er mer en mange spillerene fra Liverpool du velger å sammenligne med. Men 216 av PL kampene Owen har spilt har nemmelig vært med liverbird klistra til brystet! Jeg syntes hvis du skal begynne å sammenligne antall spilte kamper i PL av dvs. spillere så må du begynne å finne noen ordentlige tall! Hvorfor ikke ha med Carragher når du har med scholes? owen og scholes har tilsammen over halvparten av de spilte kampe manu spillerene du her velger å bruke til sammen. Har bare en ting å si!”YOU will allways walkt alone”!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis du “Leif” mener det er dårlig å kunne sette på en Babel, Agger, Aquilani, Riera, Cavalieri, Degen, Kyrigiakos osv. Da er det du som har et problem! Stallen til Liverpool er ikke dårlig, at Steven Gerrard, Fernando Torres og Glen Johnson er ute nå, i tillegg til Dossenna, Aquilani ville hvem som helst annen klubb ellers slite med.. Forestill deg, Chelsea uten Lampard, Terry og Essien for eksempel og kanskje i tillegg til Anelka og Drogba, da er det plutselig de som sliter. Eller United uten Rooney, Berba, Nani, Vidic i en lengre periode, for eksempel, da hadde de slitet. Så det er bare tull det dere sier, ja skulle gjerne sett spillere som Alonso bli, men hva skal man gjøre når Alonso gang på gang går ut å sier at han vil til Real. Jeg har trua på Liverpool fordi vi har supporterne, vi har et samhold i laget ingen andre klubber kan skryte av i England.

Her er i tillegg flere stjerner du glemte å nevne i bloggen din:

Mashcerano – Hallo? Argentinas kaptein, ønsket av Bacelona!? Hva er dine krav til å kalle stjerne og god fotball spiller da?

Riera – Med det reportoaret han har er han definitivt fryktet om i Europa rundt

Johnson – Et av de beste spillerene i England i fjord, fast på Englands landslag, sier seg selv.

Agger – Kanskje den beste offensive midtstopperen sammen med Vidic i PL. Eneste minus er skadene.

Skrtel – Solid og tøff, likner på Vidic, men viktig i laget, og en viktig spiller på Liverpool er en viktig ellers også. Trenger ikke å være mye i media for å være en god fotball spiller..

Babel, Kuyt og Voronin – Alle nesten kjenner til disse navnene, Babel kanskje det største talentet, Kuyt den som absolutt alltid gir 110 %, og Voronin vet vi alle hva han kan etter å spilt lenge i Leverkusen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skal man ta dette seriøst? I fjor spilte Liverpool mange kamper uten Torres og Gerrard,allikevel gjorde de en god sesong.Det eneste du har rett i er at Alonso blir savnet selv om han hadde en middels sesong i fjor.
Vi får nok se et skjerpet Liverpool mot favorittlaget ditt i morgen,Welhaven.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dyrseth. Kan du med hånda på hjertet si at det er andre KLASSEspillere enn torres og gerrard?

Mascherano er en strålende defensiv (!) midtbanespiller, kanskje en av verdens beste i sin posisjon, men han har ikke mer å bidra med offensivt enn Man utds O’shea for å være ærlig. På så måte kan vi si at han er en klassespiller, siden han kan gjøre avgjøre kamper med den defensive jobbingen. Da Liverpool ofte ikke har andre valg en Lucas på midtbanen, en spiller som også er best i den defensive jobbingen blir det rett og slett ofte for mye offensivt ansvar i en lite slagkraftig midtbane. Det er der det skorter.
Den offensive (!) slagkraften er borte når de 2 klart beste spillerne på liverpool er borte. Benayoun og et par andre spillere kan riktignok glimte til men de har absolutt ingen kontinuitet i det gode spillet. Glen Johnson kan være en strålende back som du sier, men i mine øyne kan han være litt “rotete” i spillet sitt, og dermed blir også han litt ustabil. Liverpool har riktignok en strålende keeper i Reina. Carragher er ikke lenger en bauta i midtforsvaret som han en gang var (ikke misforstå han er fortsatt god), og generelt virker det på meg at forsvarssrekka til Liverpool har vært ukonsentrerte i år. Hvor mange ganger har de glippet markeringen på dødball i år?

Jeg er 110 % sikker på at Liverpool ikke vinner ligaen i år, men Liverpool er en klubb med så store og stolte tradisjoner, er jeg sikker på at kommer tilbake.

Hvis du leser bloggen en gang til er jeg sikker på at du skjønner at troppen til Liverpool på langt nær er bredere enn konkurentenes. Jeg har mange venner som er Liverpool på YNWA-stadiet, og selv de med tjukke liverpoolbriller på klarer å se at årets Liverpoollag ikke er godt nok. Da lurer jeg på hvor tjukke dine briller er?

Dette ble veldig rotete skrevet, men budskapet håper jeg nådde frem :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er nå man skjønner hvorfor folk er fotball expert og ikkje. Fullstendig enig med pettersen. Er ikkje snakk om at liverpool uten gerrard og torres er dårli, men dei e berre ikkje god nok visst dei ska vinna pl. Og t dei som mener det er feil å snakke om antall pl kamper lagene har på sin “2 ellever” så tenk en gang til. alle skjønner at det er en stor fordel med 1406 pl kamper i steden for 218 å velge mellom når noen blir skadet. Uansett om folk har en hel haug på baken i en utenlandsk liga.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vel Leif. Synes du er litt tynn i argumentasjonen din når det gjelder toppspillerne hos Liver. Torres og Gerrard er de største stjernene, ingen tvil om det. Men du kommer jo ikke utenom Carragher, Reina, Johnson, Benayoun, Kuyt og Mascherano når vi snakker om stjerner. Hvilket lag ville ikke Reina gått rett innpå?
Du skriver bl.a Foster, Rafael, Evans, O’Shea, Anderson, Park og Nani på MU. Ja hva har disse egentlig satt av spor etter seg i PL så langt?
Men jeg skal gi deg rett i at Liverpools offensive spill er i alt for stor grad lagt opp omkring Gerrard og Torres, samt at kvaliteten på 20 mann i stallen sammenlignet med Chelsea og MU er litt lavere. Men med litt flaks med skader kan dette fort utjevne seg i løpet av sesongen. Se bare på fjorårsesongen. Prøv å fjern Drogba og Lampard eller Terry fra Chelsea. Eller Rooney, Vidic og Ferdinand fra MU. Disse lagene blir også mye svekket når de beste er skadet, sånn er det bare.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette var tynt Leif !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Moro å se Liverpool-supportere som blir oppriktig fornærmet over denne bloggen. For det første er det ikke bloggeren selv som har laget de tenkte andre-11erne, men avisa The Guardian. For det andre ble det heller aldri sagt noe om at stallen til liverpool var direkte dårlig, men ikke god nok for å kunne kjempe i toppen.

Dersom en ser på Chelsea, ser vi at de takler mangelen av Drogba i Champions League på en mer en overbevisende måte. I tillegg kommer Chelsea til å miste en rekke viktige spillere i år på grunn av Afrika-mesterskapet, og da vil bredden i stallen virkelig testes. I United kan man bare se tilbake til fjorårsesongen, der United kunne erstatte førstevalgene bak i forsvar med Jonny Evans. I tillegg har man denne sesongen heller ikke kunne brukt 1. keeperen grunnet skade, og fortsatt ligger man i toppen av tabellen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

det merkes at alose er solgt….og at lucas spiller:( men når aquilani er skadefri kommer vi til å se et helt annet liverpool lag.

ynwa

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

når vi snakke om kvelitetsspillere må vi ikke glemme Reina som er en av verdens beste keepre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er forsåvidt relativt uinteressant om det er bloggeren eller The Guardian som har satt opp de respektive 2 lag. Bloggeren publiserer listene som et argument, og må like fullt stå inne for rekken.

Den listen er håpløs for den tar ikke høyde for landskamper, eller antall spilte kamper i andre ligaer med høyt nivå (italia, spania, tyskland, frankrike m.fl).

Gerrard og Torres ville vært selvskreven på alle lag i toppsjiktet av Europa. Å miste sine 2 viktigste spillere, ville vært smertefullt for alle lag, det viser historien. Det er dermed ikke sagt at alle lag må “kollapse” – men sannsynligheten øker betraktelig. Over 10 sesonger så vil ikke Liverpool kollapse hver gang deres 2 viktigste spillere er ute, men i år skjedde det.

Det er ikke av mangelen på kvalitet på laget. Det er mangelen på selvtillit som gjør det. Spesielt tidlig i sesongen er man sårbar for skader (da laget ikke helt har satt seg). Liverpool er fylt med klassespillere, men for lpool del savner jeg flere gode spisser. Det er først og fremst her jeg mener skoen trykker. På midtbanen, i forsvaret og på keeperplass ser de solide ut.

Mvh,
Chelsea supporter:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

når vart vidic en god offansiv midtstopper??? ville nok heller sammenlignet agger med en rio ferdinand!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er Liverpoolsupporter og desverre er jeg helt enig med hovedpoenget her; Liverpool har for tynn stall. Men å sammenlikne 2.lagsspillernes PL-kamper slik The Guardina gjør, blir bare dumt. Kanskje Gary Mac kunne tatt turen fra kommentatorboksen på Anfield ned til Liverpools benk, så hadde det sett bedre ut? Hvis Liverpool og Arsenal stiller med et typisk ligacuplag til uka frykter jeg at Arsenals reserver knuser Liverpools nest beste. Hvis de gjør det, er det vel ikke flere PL-kamper som utgjør forskjellen. PL-kamper har ingenting å si, men heller evnen til å plukke opp talenter og utvikle dem og ha et godt innarbeida spillesystem. Der er nok både Ferguson og Wenger bedre enn Rafa er jeg redd.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men kjære alle liverpool-suporterar. Kva er då årsaka til at de spelar så dårleg fortida, sidan stallen dykkar tydlegvis er så brei som de hevdar og bugnar over at klassespelarar?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gerrard spilte 28 kamper 08/09

Torres spilte 20 kamper 08/09

Likevel klarte vi 2. plass, og score flest mål selvom toppscorerne våre var bort nesten halvparten av kampene våre! Skal ikke si at Torres og Gerrard ikke betyr noe, men det trengs faktisk ellve mann på banen. Ngog begynner snart å ta steget opp og vi har faktisk tre kapteiner utenom Torres og Gerrard!

Macherano for Argentina,Benayoun for Isral og Kuyt for Nederland..

Utenom de gutta så har vi Babel og Riera på benken som sannsynligvis over halvparten av alle lag i Premier legue ikke ville sagt nei til..

Når du sammenligner 2. lagene så ser du også hilket lag som er veldig nytt da! Schooles og Owen står sikkert for halvparten av kampene som er spilt for i premier legue,det samme med Chelsea som har 2-3 gjengere som har spilt fast..
På Liverpool benken ser du kanskje ett par stykker som har vært der en liten stund, og resten er gutta er vel forsåvidt veldig nye i premier legue!

Så jeg er nok helt uenig! Alle trenger vel forsterkninger, men det laget Liverpool har trenger egentlig mer trening sammen siden der er veldig nytt lag sammen.. Det er spennede, med tanke på hvor ungt backfirern til Liverpool er foruten Carragher..

Johnson-skrtel-Agger-Insua..

Bare vent når de er skadefrie kommer de sterkere tilbake, og seieren idag mot Man u beviser dette!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor kunne ikke jeg fått jobben din? det du skriver er egne tanker om liverpool!Du er garantert en united supporter eller en chelskifan.Uansett så var midtbanen våres klart det beste leddet av alle utover hele kampen idag.UTEN steven gerrard.Igjen.Som Dyrset sier,gjør noe annet.håndball eller sjakk eller noe.Må bare få sagt det er deilig å ha agger tilbake også,gjør at vi ikke lenger trenger presisjonen til alonso.Og igjen så tror jeg Alberto vil bli en åpenbaring i Pl. hoho Det er digg å være supporter på et passionlag ut av annen dimensjon!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du burde skrive mer om blomster, hagestell eller gardiner. For fotball, vet du HELT KLART ikke mye om. Det er sånne tomsinger som deg som går rundt å prater og prater, men ikke har peiling

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dag sier:

“Du skriver bl.a Foster, Rafael, Evans, O’Shea, Anderson, Park og Nani på MU. Ja hva har disse egentlig satt av spor etter seg i PL så langt?”

- De har bare vært med på å vinne CL og PL :) Ikke noe mer enn det. Og samtlige av de har bidratt veldig mye. Mer i PL enn i CL, men spiller man ikke disse ligaene eller cupene for å vinne gull? De har nok satt det største sporet og mange fler etter seg i PL. Fleste av dem er enda veldig ung også, så tror nok de føler det samme.

Skal ikke si noe annet om tema om liverpool. De vet der er svekket så det holder. Ikke vits å bryte det inn. Men det jeg kommenterte på er det dummeste jeg har hørt:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00