av leifwe | september 19, 2009  

Ikke synd på fansen

LONDON (VG) Hvor mye hets skal fotballspillere finne seg i fra åndelige søppelspredere på tribunen?

Citys Adebayor

Citys Adebayor

Opprydning i spilleratferd er heldigvis i fokus for tiden. Nå bør det være på tide å også se på Premier League-tilskuere oppfører seg.

Adebayor-saken er på alles lepper, og den handler om mye mer enn en spiller som gikk langt over streken.

Som jeg tidligere har skrevet i denne bloggen, kan ikke City-spissens oppførsel forsvares. Det er likevel ingen grunn til å ha den store medfølelsen med Arsenal-fansen.

Bortefansen var nemlig slett ikke uskyldige ofre forrige helg. Før Adebayors markering sang de at moren hans er en hore, og at faren hans er en tjener. Stilfullt?

Faktisk er fansens mangel på folkeskikk et mye større problem for fotballen enn måten togoleseren feiret på. For dette er ikke noe Arsenal-fenomen, fansens åndelige søppel finnes på alle arenaer.

Selv om de aller fleste supportere støtter laget sitt på edelt vis, er det dessverre mange tilfeller av grov sjikane – hver eneste uke.

Ofte sitter jeg måpende på stadion over hva en familiefar skriker ut – med en fire-fem år gammel sønn like ved siden av. Ikke egner glosene seg på trykk, og de har i alle fall ingenting med sunn sportsånd å gjøre.

Det er ikke lenge siden Jermain Defoe fikk høre at han burde ha dødd sammen med broren sin, og Lee Carsley er hyppig blitt hetset fordi han har et funksjonshemmet barn.

Den slags oppførsel har ingen ting på en idrettsarena å gjøre, og ikke i samfunnet ellers for den saks skyld.

I likhet med dommere bør godt betalte fotballspillere tåle en god del. Det betyr ikke at hva som helst skal aksepteres.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Helt enig med deg! Vis jeg ble slått så til de grader under beltestedet tror jeg ikke jeg hadde nøyet meg med og provosere litt med en feiring for og si det sånn… Så all honnør til alle de spillerene som klarer og holde hodet kaldt under slik skyts! Jeg hadde hvertfall fort vært over reklameskilt og dratt noen cantona’er er jeg rimelig sikker på desverre:P

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har lest mye av det du har skrevet og det fascinerer meg at du får lov til å ytre dine meninger. Du har en tendens til å alltid misse poenget.

Om ikke du forstår at det er lettere å kontrollere 22 spillere enn 70000 tilskuere forbauser meg en del. Du kan rett og slett ikke endre folks til tider avhengighet av fotball. Da handler det om å holde mengden under kontroll for i ytterste konsekvens redde liv om ting skjærer seg. Det Adebayor gjør, med den historien, ville provosert samtlige supporterskarer i verden. Han burde fått 22 kamper ute. Hadde dette skjedd i Brasil hadde mest sannsynelig 10 personer strøket med.

Adebayor selv synes kanskje han hadde god grunn, men burde heller spørre seg selv hvorfor Arsenalfansen ikke likte han. Svaret ligger i hans egen oppførsel, noe han egentlig beviste sist helg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Med tanke på at Adebayor, bevisst eller ubevisst, er en rollemodell for den yngre garde over hele verden, ser jeg på hans oppførsel som mange hakk verre enn fansens. En såpass eksponert idrettsutøver ER klar over at mange unge ser opp til ham, og da er det flaut å se ham på den måten.

Men at begge, både han selv og fansen, gikk over streken, er det ingen som betviler.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er du City supporter eller?
Så Arsenal fansen skulle finne seg i Adebayors null loyalitet, endeløse flørting med Barca og AC Milan. På pressekonferansen sa Ade at han var lykkelig i Arsenal for så å si(da kameraene var sått av) at han ville til Barca eller AC Milan, tviler på at City fansen vill ha funnet seg i slik en oppførsel. Ikke nok med det, han fikk lønna DOBBLET av Arsenal, det var ikke godt nok. AlMachester AlCity kastet sjekkheftet på Adebayor og ba han skrive med så mange nuller som han ville. Ade bryr seg filla i City så lenge han kan dobble lønna si. Bare vent..når det begynner å butte imot for Ade i City så vil han lete etter andre sjekkhefter og jaktmarker…merk mine ord.
Enda mer patetisk blir det når Hughes gå ut og støtter voldsmannen Ades VILJE stempling på Rv Persie og for ikke å glemme Fabregas.
Ade var heldig som slapp unna med 3 kampers karntene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Adebayors karriere tipper snart over.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

endel håsåre gunners supportere her ja… alle saker har to sider og dette er jo ikke noe unntak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forferdelig blogg! Du følger opp den engelske presse sin håpløse oppfølging av saken, og slakter Arsenal-fansen som rasister uten like, for en sang som RUNGET på stadioer som WHL, Old Trafford og la oss ikke glemme City of Manchester! Da var det ingen som tok opp saken, men når et fåtall(all ifølge deg) tilreisende arsenalsupportere synger litt på denne, så griper du ordet? Forresten, hørte du nøye etter så hørte du kanskje at Arsenalfansen har byttet ut noen av ordene til å heller hedre Arshavin?

Og tro ikke at det bare var pga løpeturen til tølperen fra togo Arsenalfansen gikk over styr, for om du faktisk SÅ kampen, så du at Adebayor løp rundt som en villmann og slapp unna med ALT. At Adebayor fikk sitt første gule kort for feiring er noe du heller burde tatt opp, for om noe var skandale, så var det dømminga! Ade sin stempling på Cesc minner voldsomt om taklinga Witsel(Standard Liege) soner 11 kamper for nå, er det veldig få som snakker om, siden han faktisk greide å overgå den, og slippe unna med 3 kamper på sidelinja! At Ade sparker til Song, slipper unna, og Song gjør nøytaktig samme i duellen etterpå og blir belønnet med gult kort viser jo hvilken vei dommeren blåser…. kan også ta med det billige frisparket i forkant av 1-0, som han greier å gi gult på(!) og den soleklare offsiden på selve scoringen, så ser du at problemstillingen din bommer ganske kraftig.

Foruten alt Adebayor gjorde for å fyre opp fansen i løpet av kampen, burde du kanskje også ta med opptaken til kampen! Kampdagen går geniet ut i aviser og slakter arsenalfansen og sier de kommer til å støtte Liverpool og United de kommende årene, og beskylder de også for å ha drevet han bort fra klubben han elsket…. Her snakker vi om samme person vi hentet fra benken i monaco og gav en sjanse, og etter en god sesong horer seg rundt til storklubber i Europa, og spiller etterpå så dum at han tar supporterne for idioter! En spiller som tjener rundt £80k i uka, og viste NULL innsats i sin siste sesong på emirates, og greide å si at han har jevnlig kontakt med Galliani(visepresident i milan), og likevel forventer at Arsenal sine supportere skal synge navnet hans for at han skal gidde å yte over 50%! “Pay me like Henry, and I play like Henry”, for en tølper! Null respekt er hva han fortjener, men media prøver heller å vinkle saken over på stygge arsenalsupportere, når han har fått servert verre saker fra alle andre(inkluder hans nye elskere i City).

Adebayor er problemet med dagens fotball, ikke arsenal sine supporte!

Tar med denne, man hørte ikke noe fra media da… http://www.youtube.com/watch?v=mZPRBtfgV94&feature=player_embedded#t=13

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

dine meninger, “leifwe”, er forferdelig kjedelige og uorginale. den eneste “søppelsprederen” her er deg selv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00