av leifwe | september 13, 2009  

Adebayor må straffes

LONDON (VG) Det er godt mulig at Emmanuel Adebayor ble dårlig behandlet i Arsenal, men oppførselen hans mot gamle lagkamerater kan uansett ikke forsvares.

REUTERS.

AMPERT: Emmanuel Adebayor gikk hardt til verks mot Robin van Persie. FOTO: REUTERS.

Denne sensommeren og høsten har det vært umulig å ikke få med seg at 25-åringen er bitter over måten Arsenal-avskjeden fant sted på.

Igjen og igjen har han understreket hvor godt det er å være elsket i City, til forskjell fra hvordan han følte seg skjøvet ut av London-klubben. Særlig har det falt ham tungt for brystet at en del Arsenal-fans pep mot ham på slutten av forrige sesong.

- Arsenal tvang meg ut. Arsène vet at jeg ikke gikk på grunn av pengene, sa Adebayor i et intervju foran helgens oppgjør, og han brukte også anledningen til å rakke ned på en del av klubbens tilhengere.

- Det som er godt, er at City-fansen virkelig elsker deg. Arsenal har mange fans som ikke er fans. De heier på Arsenal i dag, før de blir Liverpool-fans i morgen og Manchester United-supportere dagen etter det igjen, fortsatte togoleseren.

Så langt synes jeg Adebayor må få lov til å gå – i ytringsfrihetens navn. Han må kunne fortelle sin versjon fra tiden i Arsenal, selv om en del av karakteristikkene hans bikker over i det barnslige. Noe helt annet er det at han gikk på banen mot gamle lagkamerater med en fiendlighet som var direkte farlig.

Jeg har gjentatte ganger sett situasjonen der han stempler Robin van Persie i ansiktet, og jeg synes handlingen blir styggere for hver gang jeg ser reprisen. Riktignok prøvde Arsenals nederlender seg på en småhasardiøs takling rett i forkant – men det berettiger ikke å lange beinet ut mot eks-kompisens øyeregion.

Uttrykket “å bringe fotballen i vanry” er litt slitt, men her har det faktisk sin berettigelse.

Ekstra trist er det fordi Adebayor nok en gang viste at han er en eminent spiller. Han fortsetter å score i hver eneste seriekamp, og på banen er han et funn for City. Men det er ikke den sterke seieren eller den utenomjordiske dribleserien som kommer til å bli husket etter dette oppgjøret.

Det gjør ikke Adebayors sak bedre at FA har enda en grunn til å granske ham; å løpe hele banens lengde for å feire en scoring foran bortefansen er ikke akkurat det man kan kalle ypperlig sportsånd.

Til 25-åringens forsvar skal det nevnes at han faktisk ba om unnskyldning for scoringsgesten etter matchen. Alle som har spilt fotball vet at det kan koke over i kampens hete, og de aller fleste har en eller flere ganger oppført seg på måter som tåler etterpåklokskapens lys dårlig.

Derfor kan det, hvis man strekker velviljen så langt det er teknisk mulig å gjøre det, kanskje være rom for å tilgi ham for den lite elegante målfeiringen.

 Stemplingen av van Persie bør det derimot ingen finnes noen tilgivelse for. Det engelske fotballforbundet har i realiteten ikke noe valg. Emmanuel Adebayor må straffes.

Det er en betydelig ryddejobb å gjøre for å få bukt med usportslige elementer i den vakre idretten – og det er viktig at dette blir gjort, selv om det blir travle tider for granskerne…

UEFA slo korrekt nok ned på Eduardos filming for noen uker siden. Fremover bør de av “likhet for loven-hensyn”, og rett og slett for å bli kvitt fusket, ikke nøle med å bruke utestengelser som virkemiddel.

Når det gjelder ondsinnede handlinger som kan skade motstandere, som situasjonen der Adebayor stempler van Persie, ser jeg ingen grunn til at FA skal ta på silkehanskene.

Bare ved å statuere noen eksempler som svir kan man få bukt med oppførsel som strider mot spillets idé.

Tidligere har jeg kalt Adebayors overgang fra Arsenal til City for “en lykkelig skilsmisse” – i den forstand at Arsenal fikk en mer harmonisk spillerstall, mens den kontroversielle spissen har funnet seg til rette i City. Men for øyeblikket overskygger hatet at dette egentlig er en vinn-vinn-situasjon – akkurat som det ofte skjer med samlivsbrudd i det sivile.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det har da aldri vært snakk om en “lykkelig skilsmisse” mellom Adebayor og Arsenal. Foran forrige sesong, gjorde han det meste for å komme seg vekk til ikke-engelske storklubber. Egoet hans på banen og (ikke minst) i garderoben vokste bare av at Arsenal betalte dyrt (høy lønn) for å holde på han. Dette er en spiller som bryr seg kun om seg selv, ikke klubben (så ikke la dere lure, City-fans). Om det trengs mer bekreftelse, bare se på tida hans i Monaco og forholdet til Togos landslagsledelse. Denne spilleren betyr bare trøbbel.

Arsenal var heldige som fikk så mye penger for han i sommer. Og lykkelige for å bli kvitt et slikt uromoment i klubben.

Hvor høyt elsket blir han av City-fans med sin usportslige oppførsel? Den forestående utestengingen er bare den første av en lang rekke utenomsportslige hendelser med Adebayor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eduardo blir straffa for sin filming i CL mot Celtic, men Rooney blir ikkje straffa for filminga mot Arsenal, då han pelmer ballen på tribunen, for så å dette ned før Almunia er bort i han, ja, tv-bildena frå riktig vinkel viser ein soleklar filming, men han slepp SJØLVSAGT unda, da overraske meg ikkje. Adebayor blir neppe straffa her!! Plutselig er det tillatt med videodømming, rart da….!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

skal man seriøst straffes for alt nå i fotballen? dette begynner å bli latterlig, greit at det var usportslig men dessverre det blir bare fort sånt når man spiller fotball.
ja stemplingen var stygg, den kan man klage på, det der med feiring vil jeg påpeke at å straffe det så har man synket på ett enda lavere nivå i år, uff å uff, hva blir det neste? han feis på meg og han mente det…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke overdriv. Rooney filmet ikke! Soleklar straffe! Men Adebayor blir ikke straffet. Ble Ballack straffet etter å slått albuen i hodet på Evra bare for å hindre at United skulle få til et angrep? Nei. I etterkant sier han tilogmed at han gjorde det med vilje. Men tilbake til Adebayor. Han bør straffes for det han gjorde, for det så ut som han gjorde det med hensikt om å skade RvP, men han kommer ikke til å bli straffet. Mange mener han også blir straffet for feiringen hans. At han utløste kaos på tribuenen så flere Arsenal-supportere og vakter ble skadet. Det er tull. Det er bare Arsenal som ikke har klart å kommet over at Ade har byttet klubb. Face it! Dere ble rundspilt, ikke unnskyld tapet med at Adebayor spilte ufint!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Eduardo blir straffa for sin filming i CL mot Celtic, men Rooney blir ikkje straffa for filminga mot Arsenal” noe så dumt sakt av deg EH. Så du kampen, så må du være blind eller svak synt. Soleklar straffe til Rooney. Bare å bite i det sure eplet å innrømme at dere er dritt dårlige bakover, men forover så briljerer dere. Dere har nok det svakeste forsvaret i ligaen når dere må bruke reservene, men sånn passe bra når alle er friske.
Og der må du nok rette sinnet ditt mot wenger.
Lykke til i serien uansett :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Glemte å si at jeg er enig i det du skriver Leif.
Bra skrevet :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Blir ikke Adebayor straffet, så er det det samme som å si at nå er det fritt frem for å oppføre seg som en tulling.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har du sett hva som skjedde Kay. Rooney var jo halvt nede for Almunia var nær han. Så lege du er engelsk å heter rooney eller gerard kan du gjøre hva du vil. Å si soleklar straffe blir for dumt. Det er godt å se at united kommer til å gå på en smell i år og at de ikke får kjøpe nye spillere på 2 år. det varmer mitt hjerte!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

City kan med rette omdøpes til shitty fra nå av.
Det Ade gjorde på banen i går hører ingen steds hjemme.

Dessverre er shitty blitt et lag hvor penger og griskhet står mye høyere enn fair play.

Shitty er blitt det mest forhatte laget i PL og de har seg selv å takke. Lescott-sagaen, nå Adebayor og en kjøpefest uten like. Håper eierne trekker seg ut når de ser at de ikke klarer PL-tittelen i år og lar shitty stå igjen med en bunke spillere de ikke har råd til å lønne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

rbk og liverpool tar city lett så ikke snakk dokker city e bare feig med adebayor han va sjalu at v.pires va god så takla adebayor v.pires ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er målene og resultatene som teller

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis ikke Adebayor straffes med flere kampers karantene finnes det ikke rettferdighet.

Han bør etter min mening få strengest straff for stemplingen av RvP (stemplingen han tok på Fabregas burde også vært vurdert av FA)

Enig med de som påstår at det England ser ut til å være forskjellige regler for engelske og utenlandske spillere. Rooney gjør jo faktisk akkurat det samme som Eduardo, forskjellen er at keeperne agerer ulikt. Begge er på vei ned før kontakt/ikke-kontakt skjer. Er selvfølgelig klar over at det er 2 ulike organ som vurderer disse hendelsene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Frihet og ytringsfrihet er noe man enten har, eller ikke har!!!

Men slik blant annet han som laget denne tråden definerer ytringsfrihet – så gjelder den kun når man liker og aksepteres det den brukes til. Adebayor burde få lov til å si AKKURAT DET HAN VIL. Han burde få lov til å feire AKKURAT SLIK HAN VIL. Denne friheten burde være absolutt.

Frihet betyr at man ikke kan forfølges for det man sier – at man ikke kan straffes. Jeg blir kvalm når jeg ser hvor få som egentlig vil ha ytringsfrihet.

At Adebayor evt. oppfører seg som en tosk, må han få lov til. Men selvsagt må han regne med andre konsekvenser for sin opptreden. Som å bli hatet for den.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig i at Adebayor bør bli utestengt, men når det er sagt synes jeg sakelighetsnivået her er helt på et lavmål.

Ole skriver “City kan med rette omdøpes til shitty fra nå av.Det Ade gjorde på banen i går hører ingen steds hjemme.

Dessverre er shitty blitt et lag hvor penger og griskhet står mye høyere enn fair play.”

Hvorfor skal City omdøpes til Shitty fordi Adebayor foretar en grisetakling? Er det andre eksempler på grisete Cityspillere i gårsdagens kamp?

Det er også utrolig at noen mener at alle som spiller på City er griske og opptatt av penger, mens alle andre i Premier League spiller på grunn av et moralsk høyt ethos hvor penger ikke spiller noen rolle. Hvor dum går det an å bli også på et nettforum?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som Arsenalsupporter ble jeg kvalm av Lørdagens kamp. Arsenal var kampen sett under ett det beste laget spillemessig, men som kjent så er det målene som teller i fotball. City var effektive og skal ha credit for det, mens Arsenal som vanlig var for ineffektive.

Når det gjelder Adebayor så har jeg personlig aldri hatt sansen for han. Gang på gang har han vist seg som en usympatisk og selvopptatt spiller ! Det er ingen tvil om at han burde vært utvist etter stemplingen på Van Persie, dermed hadde det ikke blitt noen scoring. Håper FA tar affære her, noe annet ville være latterlig og feigt.

Når det er sagt vil jeg si at dommerkvartetten ikke var særlig imonerende i . Adebayor skulle som sagt vært utvist, og Barry skulle vært utvist for viljehands som hindrer scoring for Arsenal. Istedetfor contrer City og scorer. Begynner å bli passelig lei dette, men kan det ha noe med Wenger’s konstante klaging/kjefting på 4.dommerne å gjøre i kamp etter kamp ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00