av leifwe | september 2, 2009  

Her er overgangsvinnerne

LONDON (VG) Flere Premier League-klubber investerte klokt før overgangsvinduet stengte. Her er de fem kjøpene jeg tror kommer til å gi mest valuta for pengene.

Arsenals belgiske nysignering Thomas Vermaelen på klubbens treningsfelt i Nord-London.

STJERNESKUDD?: Arsenals belgiske nysignering Thomas Vermaelen på klubbens treningsfelt i Nord-London.

Finanskrisen har definitivt også nådd toppfotballen. Manchester City har brukt store summer, men for de aller fleste Premier League-klubbene ble det på langt nær den samme kjøpefesten som i fjor. Med mer begrensede midler til rådighet, blir det enda viktigere enn før at man treffer med nyervervelsene.

Nå blir det spennende å se hvem som har investert lurt, og hvem som har kjøpt katta i sekken.

Jeg har spesielt tro på disse investeringene (basert på en totalvurdering av pris og kvalitet):

1). THOMAS VERMAELEN
Arsène Wenger er flink til å finne spillere, og for 10 millioner pund har han sikret seg en glimrende forsvarsspiller. Den tidligere Ajax-kapteinen ser ut til å ha glidd knirkefritt inn på Emirates, og sammen med William Gallas utgjør han et svært solid stopperpar.

2). NIKO KRANJCAR
Harry Redknapp fikk Portsmouth-spilleren for “bare” to millioner pund, og det kan fort vise seg å bli et knallkjøp av de sjeldne. Kranjcar er en morsom og kreativ spiller, som jeg tror kommer til å gli fint inn i et spennende Tottenham-mannskap.

3). MICHAEL OWEN
Mange tror at den beryktede måljegeren er over toppen – jeg tror Michael Owen kan få en renessanse på Old Trafford. Får han den spilletiden og selvtilliten han trenger, er det få andre som kan matche målteften hans. United fikk ham gratis – jeg tror Ferguson gjorde rett i å satse på Owen.

4). HABIB BEYE
Kostet Aston Villa tre millioner pund, da han som en av mange forlot Newcastle etter nedrykket. Beye var en publikumsfavoritt i den fotballgale byen i Nord-England, og jeg tror at The Holte End kommer til å trykke Beye til sitt bryst. En god investering av Birmingham-klubben.

5). GLEN JOHNSON
Kostet riktignok 17 millioner pund, men til gjengjeld har Liverpool endelig fått en høyreback av ypperste klasse. Mens klubben har slitt, har Johnson vært god fra første stund – og alt tyder på at den tidligere Pompey-spilleren blir en knallsuksess på Anfield.

Mange vil sikkert mene at Emmanuel Adebayor burde vært på denne listen – den eneste grunnen til at han ikke er det, er at prislappen var på hele 25 millioner pund. Adebayor har vært et funn for City, men noe røverkjøp kan han ikke kalles.

Lee Cattermole, Michael Turner, Gareth Barry, David Elm og Luis Antonio Valencia er andre kjøp jeg tror kommer til å være verdt pengene, mens jeg er mer tvilende til hva Manchester City skal med Roque Santa Cruz.

HVA MENER DU? HVILKE KLUBBER HAR VÆRT BEST PÅ OVERGANGSMARKEDET? HVOR ER BOMKJØPENE?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Se også opp for Johnny Heitinga. Vi (Everton) solgte Lescott for £22m og kjøpte den tidligere landlagskapteinen til Nederland med snart 50 landskamper for £6m. Han er kun 25 år. COYB

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes tottenham har vært smarte dette overgangsvinduet. Bassong fra Newcastle har vært bra og Crouch må jo være Englands kuleste spiller, et par unggutter og nå Kranjcar. Harry har gitt gutta troen og de kjemper til siste sekund, dette kan bli et knall år for Spurs. Tørr vi håpe på topp 4 selv om handle kåte City er med i kampen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Se også opp for Bilyaletdinov og Diamanti…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Bassong til spurs? har vært solid fra første kamp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med deg med unntak av en ting. Beye skulle vært byttet ut med Bassong. Han har vært meget solid så langt, og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vel, er kun delvis enig i oppsummeringen til denne bloggeren.

Er vel med stor sannsynlighet at både Tottenham, Gunners og Villa IKKE vil henge med helt i toppen over en hel sesong.

Beye er ikke bra nok. Nico K er en jålebukk på nivå med Berbatov og vil ikke løfte Spurs. Kan ha gode enkeltkamper, men er ingen lagspiller.

Owen vil få sine innhopp og score noen her & der, men hans skaderecord vil fortsatt ødelegge han.

Glen Johnson er bra, men Arbeloa var også ekstremt bra ifjor, men ikke helt de samme offensive ferdighetene som Glen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nu har jeg ikke den store kunnskapen om enkeltoverganger, men som lag tror jeg Spurs har gjort mye riktig. Man City har for mye penger og kommer til å gjøre alt for å forvandle gull til gråstein.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til King Kenny

Er det stor sannsynlighet at Arsenal ikke vil henge med helt i toppen i år?

Hvem vil utgjøre topp 4 mener du?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei,

Pool, Gunners, Utd og Chelsea vil igjen være topp 4. City vil få problemer og plasseres mellom 5-8. Deretter følger røkla.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mer fornuftig denne listen iallefall,enn Alsaker sin..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du ser jo han kaller seg “King Kenny” – er jo nok en selvgod Pool-supporter som faktisk tror at Liverpool har sjans på ligagullet i år… Litt tidlig å lage en liste over overgangs”vinnerne” etter 4 kamper, men de du har satt opp har for all del ikke vært dårlige. Vermaelen har jo vist seg å være et knallkjøp, ser jo ut som om han og Gallas har spilt sammen i 5 år.

Ellers tror jeg arsenal kan bli skummel i år, så
1-3 plass i PL blir vanskelig å gjette, men det blir mellom Chelsea, ManUtd og Gunners, så får City, Spurs og Pool krangle om 4 plassen. Så har vi Villa og Everton som outsidere (som vanlig)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvor er Lorik Cana? Han har større potensial enn enn Cattermole. Cana er allerede kaptein for Sunderland, sier vel sitt. Bassong har spilt et par bra kamper, men noen supersignering er han vel ikke. Heller supersalg av Newcastle.. Som kjøpte han for 500 000 pund og solgt for 8 mill pund. Når alle stopperne er friske vil ikke bassong spille. Men takker han for målet mot Liverpoo :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig i mye…men David Elm burde ikke være på listen…Rasmus Elm eller Viktor Elm hadde vært noe annet..men broder David er ikke i samme klasse..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tja, om Pool vinner ligaen iår gjenstår å se, men har mer tro på at de går til topps i CL iår igjen.
Sammensetningen av laget med i klart flertall av “sydlandske spillere” som ikke har nok engelsk aggressivitet i spillestilen sin, så passer definitivt den europeiske arena bedre for Merseysides stolthet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tuncay til Stoke?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Adebayor har vært et funn for City, men noe røverkjøp kan han ikke kalles.”

Si hva du vil, men hvorfor fikk Glenn så en unnskyldende plass?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det var jo en grei liste det der da,personlig ville jeg presset inn Heitinga på en sterk plass bak Vermaalen! Verdensklassestopper til halv pris,kommer til å utmerke seg i Everton! Richard Dunne til Aston Villa er jo også en overgang som bør nevnes,kan gli rett inn på laget som “pappa” og kaptein i Barrys synlige fravær..Darren Bent er også en overgang som kommer til å bite fra seg,jeg tror Sunderland har noe på gang og han kan fort blir en toppscorerkandidat ved årets oppsummering! Chelsea tar garantert 1plassen selv om Arsenal leder til jul.Sistnevnte tar en sterk andreplass et hårstrå foran Man U og Liverpool faller helt av og berger kansje CL..Lykke til videre folkes!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Zhirkov?
Har ikke fått vist seg frem, men i form er han blant verdens beste vinger.. Og kanskje Richard Dunne – et røverkjøp! Ellers en veldig bra liste : )

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00