av leifwe | august 23, 2009  

En lykkelig skilsmisse

 
LONDON (VG) Så langt kan Arsenal anno 2009 karakteriseres med en liten omskrivning av Nirvanas klassiker fra 1991: «Smells Like Team Spirit». 

AP

MÅLJEGER: Emmanuel Adebayor er en kjempehit i sin nye klubb. FOTO: AP

Mens Arsenal scorer i bøtter og spann, er Emmanuel Adebayor Ciry-fansens store helt.
Selv om mange rynket på nesen da spissen og stopperen Kolo Touré forsvant, ser overgangene ut til å være en vinn-vinn-vinn-situasjon, som viser at det finnes lykkelige skilsmisser.
For London-klubben handler lykken uten City-farerne ikke bare om pundsedler i kassen, men om at spillergruppen virker mer samkjørt enn på lenge.
Wenger kan påstå så mye han orker at det ikke har vært interne gnisninger av særlig omfang, men folk som har fulgt klubben lenge forteller VG en annen historie.
For eksempel om hvordan Adebayor og Nicklas Bendtner ikke akkurat vant prisen for «årets vennskap», og om et ikke helt lykkelig stopperekteskap mellom Kolo Touré og William Gallas.
Denne sesongen er det lite som tyder på at Gallas, mannen som scorer med ryggen, kommer med noen ny offentlig tirade om anonymiserte slanger i Arsenal-paradiset. Nå ser nemlig freden ut til å ha senket seg over Emirates, og klubben har fått en drømmestart på sesongen.

For Manchester City-farerne ser det heller ikke så verst ut. Adebayor brukte tre minutter av Premier League-sesongen på å åpne scoringskontoen, og han legger ikke skjul på at han føler seg mer verdsatt enn han gjorde i Arsenal. At Kolo Touré får en defensiv nøkkelrolle virker hevet over enhver tvil, og for den nyrike klubben ser nyervervelsene ut til å passe ypperlig inn i planen om å bli en fotballstormakt.
I noen tilfeller slår det heldig ut for alle parter at man skiller lag

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00